Najlepši primeri ritualnih radnji za začarati nekog, ccc…

Večita preokupacija muškaraca svih doba bila je kako da pridobiju i osvoje lepšu polovinu, bez obzira na to da li su u pitanju devojke, udate žene, raspuštenice ili udovice, a “recepte” za pridobijanje željene ženske osobe smo prikupili od naših vračara sa prostora Timočke Krajine i Homolja.

U trenucima kad udvaranje ne može da pomogne, kada provodadžije zataje i veze se pokidaju, ostaje nada da na postoji neki način da se prizove ljubav. Vračare su i u ovom slučaju jedina i poslednja pomoć i uteha. One mogu da posavetuju i usmere, zavire u tuđu sudbinu, omađijaju lepšu polovinu (ali i muškarca, ako neka žena to zatraži), uspostave pokidanu vezu, zadovolje i smire ranjeno srce, ali i da ga uzdignu do sreće.

Osvajanje u ponoć


Zahvaljujući ljudima koji su otvorili duše i ispovedili se, prikupili smo zapise najlepših primera ritualnih radnji koje, radi pridobijanja osoba suprotnog pola, obavljaju naše vračare. U izboru su nam pomogle: Radmila Rajicić, Ikonija Ružić, Ljubica Mititikić, Gergina Paunović, Veselina Bkić, Zorka Barbulović, Jovanka Dodonja, Stojanka Marinović, Desanka Karić, Flora Jenić…

Čitaocima koji budu poželeli da se oprobaju u izvođenju ljubavnih rituala, sve vračare savetuju da ove radnje izvode isključivo noću, kad su nečiste sile moćnije, mada je najbolje da se klone ovih stvari… U ponoć, kada se Mesec zaustavi, treba pogledati u nebo i potražiti jasno izraženu zvezdu i odmah u svojoj kadionici zapaliti tamjan sa mirisom ruže. Posle toga, na običnom papiru ispisati ime željene ženske osobe, a na poleđini čarobne reči: melki, dael, barešas. Potom se takva amajlija okrene licem prema zemlji i zgazi desnom nogom, a levom se klekne, tako da koleno dodirne zemlju. U desnoj ruci držati belu sveću sve dok se pogledom ne pronađe blistava zvezda, a zatim u sebi izgovarati sledeću basmu:
“Prelepi meseče i divna zvezdo, prizivam vas u pomoć. Prizivam i tebe, blistava svećo koju držim u ruci, da mi se prikloniš i nakloniš, kao što se ja klonim Svevišnjem Tvorcu. Prizivam vazduh koji udišem, dah koji je u meni, zemlju koju dodirujem., sve svece zemaljske i nebeske… Pozivam vas u ime živog Boga da siđete kod mene na zemlju da biste zaposeli, uznemirili i pobudili telo, um, dušu i sva čula (navede se ime željene osobe), a čije je ime zapisano na papiru ispod moje desne noge, da mi se javi, da dođe i ispuni moju dušu, moje misli i telo. Ako ona to ne bude učinila, idite ponovo, te je stavite na muke i zapretite joj da mora da me pronađe. Sve vas prizivam u ime živog Boga, da ispunite moju želju, a ja ću vas u potpunosti zadovoljiti i sva obećanja ispuniti. Budite sigurni da ću vas nagraditi kako znam i umem i da ćete biti zadovoljni.”
Ovo prizivanje se izvodi tri puta, a potom se sveća postavi na amajliju sa imenom željene osobe, sve dok ne dogori.
Sledećeg jutra, uzme se amajlija i stavi u levu cipelu u kojoj mora da ostane sve dok se željena osoba ne bude pojavila, odnosno sama ne bude došla i lično potražila izvođača rituala. Prilikom prizivanja se mora odrediti tačan dan i čas posete željene osobe. Ovaj ritual treba iskoristiti i za uklanjanje eventualnih suparnika, ako ih ima, pa se i njihova imena moraju spomenuti, ali u negativnom smislu. Pri izvođenju ovog rituala treba biti obazriv i nikako ne mešati redosled radnji, jer će, u protivnom, radnja i ishod otići na pogrešnu stranu, ili se sve može preokrenuti na štetu izvođača.

Mire se ponedeljkom
U noći punog Meseca, između četvrtka i petka, treba zapaliti dve sveće: crvenu i crnu, a pored njih postaviti sliku voljene osobe koju će plamen obasjavati. I kod ovog rituala je neophodan upaljen tamjan sa mirisom ruže. Uzmu se i dva komada hartije na kojima se ispišu imena voljene osobe i postave ispod zapaljenih sveća. Onaj ko izvodi radnju, treba da se opusti i skoncentriše, i da neprestano gleda u sliku voljene osobe. U jednom trenutku, izvođač rituala mora da zamisli kako voljena osoba odgovara na udvaranje. Te misli se ponavljaju barem pet puta za pet minuta. Nakon toga se izgovara sledeća basma:
“Prizivam sve duhove strasti i fizičke želje koji postoje na kugli zemaljskoj, uz moć ove moje basme i uz moć njenih čarobnih reči. Naređujem da pobudite ljubav i želju u srcu (spomene se ime voljene osobe), tako da ne poželi nikog drugog osim mene. Da ne može u mestu da stoji, da ne može da sedi, da leži, da ne jede, da ne pije, da ne može da spava sve dok se meni ne javi i lično me ne pronađe.”
Za kratko vreme će se željena osoba javiti, bez obzira na to da li je želela da ostvari kontakt ili ne. Najvažnije je da to poznanstvo i veza uspešno započnu, a posle ih niko ne može nagovoriti da odustanu od velike i uzajamne ljubavi. Ovaj metod je veoma uspešan, jer se, posle pravilnog prizivanja, željena osoba može javiti u roku od 24 sata.
Evo još jednog rituala za osvajanje. Uoči petka, treba prekriti sto svilenim sivim stolnjakom, a potom zapaliti crnu i belu sveću. Potom postaviti fotografiju željene osobe (ovo mogu da izvode osobe oba pola) između posude za tamjan i ispisanog teksta određene basme. I prilikom ovog rituala treba zapaliti tamjan sa mirisom ruže. Dok se neprestano gleda u sliku voljene osobe, treba izgovarati sledeću basmu:
“Prizivam vas, duhovi ljubavi i želje, da posvetite ovu sliku osobe koju neizmerno volim, tako da može da stekne željenu vrlinu, uz moć najsvetijeg duha koji živi i vlada zauvek. Klanjam se svakom da mi pomogne da uspem u svojim namerama i zauvek pridobijem osobu do koje mi je stalo.”
Zatim se slika željene osobe prevuče tri puta preko dima tamjana, a potom vrati na prvobitno mesto uz sledeću basmu:
“U toku ove noći, prizivam vas i zapovedam vama duhovima koji imate moć da uznemiravate srca žena i muškaraca. Prizivam vas ove noći da mi podarite moć kojom ću učiniti da me željena osoba zavoli. Prizivam vas, duhovi, ljubavi i želje, i sve vaše sveštenike i starešine sa moćima da ispune srca koja se prizivaju ovom basmom, da zapalite strastvenu vatru koja gori u srcu. Učinite da ova slika poseduje vrlinu, tako da (ime osobe) može da me voli, da me želi i luduje za mojim dodirom, mojim poljupcem, mojim zagrljajem i polnim činom. Prizivam vas, duhovi, da ne dozvolite da voljena osoba može da voli još neku osobu osim mene. Ako i to učini, onda je mučite do besvesti.”
Sliku treba ostaviti na stolu sve dok se tražene želje ne budu ispunjene. Ovaj ritual je veoma efikasan i za pomirenje rastavljenih, samo što se u tom slučaju izvodi ponedeljkom.

Kako osigurati vernost
Nabaviti crveno mastilo, pa na čistom papiru ispisati sledeće reči: “Mihajlo, Gavrilo, Rafailo, učinite da (ime željene osobe) oseti ljubav prema meni, jednaku mojoj ljubavi prema njoj.” Posle toga treba otići do sobe u kojoj voljena osoba spava, ili joj se prikrasti pod prozor, pa staviti ovaj papir pod jastuk, ili zalepiti na prozorski ram, ali tako da se ne primeti odmah. I ovde ne zaboravite na tamjan sa mirisom ruže. Bilo bi poželjno da se bude u društvu voljene osobe, ili bar u njenoj blizini. Ako je ta osoba prisutna, onda joj treba gledati direktno u oči, a ako nije, netremice gledajte u njenu sliku. Kod ovog rituala izgovarajte čarobne reči za osvajanje nekoga. Kada budete pridobili željenu osobu, potrudite se da obezbedite i njenu vernost, što se radi na sledeći način: uzme se uvojak kose i spali, a posle toga se pepeo sakupiti u belu kovertu, pa ga zgodnom prilikom pospe po njenom (njegovom) krevetu. U isto vreme, medom premazati jastuk na kojem spava. Te noći će željena osoba sanjati samo izvođača rituala i biti mu verna.
Pre početka ljubavnih rituala, mora se okončati stara veza, pa tek onda raditi na novoj. Magija ne može zauvek da spoji, pa se čini moraju obnavljati. Ekspert za ljubavne rituale i napitke bila je čuvena mađijarka Rusanka Mihajlović iz Klokočevca koja je na jedinstven način povezivala rastavljene i otkrivala sudbinske veze. Rituale je izvodila na obližnjoj Porečkoj reci, u ponoćne sate, uz pomoć jake crne magije kojom je mogla da spoji svakoga sa svakim, bez obzira na izgled, godine starosti i daljinu. Ali, njene usluge nisu bile večne, pa su se morale obnavljati i iznova plaćati.

Piše Zlatimir Pantić

Facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>